Angel Tîlvăr


Angel Tîlvăr, 56 ani, candidat pentru Camera Deputaților din partea PSD în judetul Vrancea (poziția 1).

Vezi declarație de avere și declarație de interese.

 • Doctorat

  Doctor in stiinte umaniste

 • Colaborator securitate

  Nu a fost lucrator sau colaborator al Securitatii conform CNSAS http://www.cnsas.ro/documente/mentineri/Tilvar%20Angel.pdf; Este fiul colonelului de Securitate Radu Petre Tilvar, ofiter C.I. in cadrul Inspectoratului Ministerului de Interne al judetului Vrancea conform documentului CNSAS (pozitia 32) http://www.cnsas.ro/documente/acte_normative/7397_011%20fila%20414-417.pdf

 • Funcții după 1989

  Deputat la al doilea mandat din 2008,Senator 2004-2008, Ministru delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni decembrie 2014-noiembrie 2015, Consilier judetean 2000-2004, Vicepresedinte PSD VN, Presedinte interimar diaspora http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=376&cam=2&leg=2012&pag=0&idl=1

 • Nepotism

  Tilvar Anca, sotia deputatului, este inspector la Consiliul Concurentei(vezi observatii). Daniela Negulescu,sora lui Tilvar,este consilier superior al CJ Vrancea, iar Traian Negulescu,sotul acesteia,este Director Executiv al Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniul National, dar si fost consilier al lui Marian Oprisan,Presedintele CJ Vrancea.

 • Observatii

  Deputatul este fiul colonelului de Securitate Radu Petre Tilvar, ofiter C.I. in cadrul Inspectoratului Ministerului de Interne al judetului Vrancea. In 2008, Tilvar detinea impreuna cu sotia lui, profesor la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Focsani, un apartament,doua autoturisme si active financiare la cateva banci. In anul urmator, sotia deputatului devine unic asociat al firmei proaspat infiintate Matirol Ag SRL din Marasesti, iar Tilvar Angel achizitioneaza o barca de pescuit Laguna. Tot in 2009, famila Tilvar cumpara un teren extravilan cu 20.000 euro,il vinde cu doar 400 lei, dar in 2010 deputatul precizeaza ca a achizitionat terenul cu 5600 euro si a gresit cand a declarat o valoare mai mare. In declaratia de avere din 2011, sotii Tilvar nu au apartament, casa de locuit sau terenuri, detin doar doua autoturisme, barca si active financiare. Venitul familiei consta in indemnizatia de deputat, cei 213 lei al lui Tilvar Angel, proveniti din activitatea de cadru didactic la Universitatea “Gheorghe Baritiu”, la care se adauga salariul de profesor al sotiei. Din 2014, Tilvar Anca devine inspector la Consiliul Concurentei din Focsani si continua sa predea la Colegiul "Gheorghe Asachi". In 2015, Tilvar nu detine in proprietate casa de locuit, apartament sau teren, ii raman in posesie cele doua masini, barca Laguna si activele. Sotia sa este tot inspector la Consiliul Concurentei, dar in Bucuresti, iar la colegiul din Focsani are doar activitati didactice. Firma Matirol AG SRL din Marasesti, infiintata in 2009, nu este mentionata in nicio declaratie de avere sau de interese ale sotiei deputatului, desi Tilvar Angel precizeaza ca Tilvar Anca este asociat unic. Averea deputatului este sub forma de conturi in banca si active la firma sotiei sale.
  Daniela Negulescu,sora lui Tilvar,este consilier superior al CJ Vrancea, iar Traian Negulescu,sotul acesteia,este director executiv al Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniul National, dar si fost consilier al lui Marian Oprisan,Presedintele CJ Vrancea.