Florin Popa


Florin Popa, 64 ani, candidat pentru Camera Deputaților din partea PSD în judetul Galați (poziția 2).

Vezi declarație de avere și declarație de interese.

 • Funcții după 1989

  Viceprimar 2012-2016, nu a candidat la alegerile locale din 2016 ; Consilier local in 2008,isi da demisia si devine city manager ,post pe care l-a castigat prin concurs fiind singurul candidat, ; Consilier local in 2004, dar isi da demisia pentru ca prefectul l-a declarat incompatibil, ocupa si functia de director al companiei nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati ;Presedinte PSD Organizatia Municipala si Vicepresedinte PSD Organizatia Judeteana GL,

 • Afaceri cu statul

  In perioada 2007-2011, prin semnatura city managerului Florin Popa, Primaria Galati a platit 2,4 milioane de lei unei firme din Galati pentru o lucrare de deviere a canalului colector. Afacerea “Colectorul” a inceput in 2005, Consiliul Municipal Galati a vandut un teren unei firme din Sibiu, care a construit pe el un supermarket Kaufland. Ulterior, Kaufland a cumparat acest teren. Printre clauzele primei vanzari, Primaria Galati se obliga ca in trei luni sa devieze un canal colector de drenare a apelor pluviale. Lucrarea nu s-a efectuat in termenul stabilit, iar Primaria si firma din Sibiu au convenit sa renunte la clauza. In schimb, fostul primar Dumitru Nicolae si city managerul Florin Popa au incheiat alte trei contracte cu firma din Galati, prin care Primaria a platit 2,4 milioane de lei pentru ingroparea unei tevi fara functionalitate.

 • Conflict de interese

  Consilier local in 2004, dar isi da demisia pentru ca prefectul l-a declarat incompatibil, ocupa si functia de director al companiei nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati.

 • Observatii

  Consilier local in 2004, dar isi da demisia pentru ca prefectul l-a declarat incompatibil, ocupa si functia de director al companiei nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati.
  In perioada 2007-2011, prin semnatura city managerului Florin Popa, Primaria Galati a platit 2,4 milioane de lei unei firme din Galati pentru o lucrare de deviere a canalului colector. Afacerea "Colectorul" a inceput in 2005, Consiliul Municipal Galati a vandut un teren unei firme din Sibiu, care a construit pe el un supermarket Kaufland. Ulterior, Kaufland a cumparat acest teren. Printre clauzele primei vanzari,Primaria Galati se obliga ca in trei luni sa devieze un canal colector de drenare a apelor pluviale. Lucrarea nu s-a efectuat in termenul stabilit, iar Primaria si firma din Sibiu au convenit sa renunte la clauza. In schimb, fostul primar Dumitru Nicolae si city managerul Florin Popa au incheiat alte trei contracte cu firma din Galati, prin care Primaria a platit 2,4 milioane de lei pentru ingroparea unei tevi fara functionalitate.