Gigi Christian Chiru


Gigi Christian Chiru, 52 ani, candidat pentru Senat din partea ALDE în judetul Constanța (poziția 1).

Vezi declarație de avere și declarație de interese.

 • Funcții după 1989

  Senator din 2012 PDL CT, Presedinte PDL CT 2011,

 • Traseism

  ALDE, PNL 2014-2016, copreședinte al PDL Constanța pana in 2014 ; Gigi Christian Chiru a candidat in 2012 la primăria Constanța din partea Alianței pentru Constanța , în urma protocolului dintre PDL și PNȚCD. El s-a clasat pe locul al doilea, după Radu Mazăre. Fiind condamnat în primă instanță la șase luni de închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012, senatorul Chiru a fost suspendat din PNL la începutul anului 2016. Asadar, senatorul PNL de Constanța, îi părăsește pe liberali si trece in tabara ALDE.

 • Trimiteri în judecată

  Urmarit penal de DNA pentru luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii, condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 luni cu suspendare pentru mită electorală deoarece a împărțit bonuri valorice medicale populației în cursa electorală pentru Primăria Constanța. https://ro.wikipedia.org/wiki/Gigi_Christian_Chiru

 • Observatii

  Urmarit penal de DNA pentru luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii, condamnat in 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 luni cu suspendare pentru mită electorală deoarece a împărțit bonuri valorice medicale populației în cursa electorală pentru Primăria Constanța. ; Gigi Christian Chiru a candidat in 2012 la primăria Constanța din partea Alianței pentru Constanța , în urma protocolului dintre PDL și PNȚCD. El s-a clasat pe locul al doilea, după Radu Mazăre. Fiind condamnat în primă instanță la șase luni de închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012, senatorul Chiru a fost suspendat din PNL la începutul anului 2016. Asadar, senatorul PNL de Constanța, îi părăsește pe liberali si trece in tabara ALDE.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Gigi_Christian_Chiru