Radu Babuș


Radu Babuș, 40 ani, candidat pentru Camera Deputaților din partea PSD în judetul Constanța (poziția 4).

Vezi declarație de avere și declarație de interese.

 • Funcții după 1989

  Deputat din 2012, Vicepresedinte PSD CT ,fost consilier judetean din 2006,

 • Nepotism

  Nicusor Constantinescu este nasul lui de cununie. Fiul lui Babus Constantin,seful Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat,condamnat in 2014 la doi ani si 10 luni cu suspendare pentru luare de mita. în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burcin Dumitru suma de 20.000 USD, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burcin Dumitru pentru a-i vinde un spațiu comercial la un preț derizoriu.

 • Trimiteri în judecată

  Deputatul PSD de Constanța Radu Babuș este urmarit penal de procurorii DNA pentru că a stabilit cu intenție o valoare mai mică a unor bunuri scoase la vânzare de instituție, dosarul fiind cel în care Radu Mazăre este anchetat pentru abuz în serviciu. http://www.mediafax.ro/social/declaratia-de-avere-a-deputatului-radu-babus-cercetat-intr-un-dosar-alaturi-de-radu-mazare-12841684

 • Observatii

  Nicusor Constantinescu este nasul lui de cununie. Fiul lui Babus Constantin,seful Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat,condamnat in 2014 la doi ani si 10 luni cu suspendare pentru luare de mita. în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burcin Dumitru suma de 20.000 USD, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burcin Dumitru pentru a-i vinde un spațiu comercial la un preț derizoriu ; DNA Constanța a extins cercetările pe numele fostului primar Radu Mazare într-un dosar mai vechi legat de retrocedările din oraș, dar și din stațiunea Mamaia. Radu Babus este urmarit penal in acelasi dosar.